Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele

de diaconta in Muraturi, 29 Noi 2015 | 6727 vizualizari

 

Mie îmi place foarte mult conopida murata.Nu m-as fi gândit însa s-o combin cu ardeii astia semi-iuţi.Tare mi-a placut când am vazut reteta la prietena mea Angelica de la Angel’s Food,nu ezitati sa popositi pe blogul ei,veti vedea ce minunatii pregateste ea acolo.
Eu am avut si niste gogonele ramase de la Salata Pickles,asa ca le-am pus si pe dânsele în borcan.
Abia astept sa manânc din muratura asta,mai ales ca anul acesta m-am împrietenit  foarte mult ardeiul iute.
Nu e nimic complicat la aceasta reteta si înca mai gasiti ingredientele necesare la piaţă.
 
Cantitatile nu sunt „batute în cuie”,eu va spun ce am  folosit eu.

 

INGREDIENTE

1 kg ardei semi-iuti, din aceia mici si rotunzi, dar sa poata fi umpluti cu buchetele de conopida

o conopida de aprox.1 kg

10 gogonele

boabe de mustar

câteva betisoare de hrean

un morcov

o crenguta de cimbru uscat

o crenguta de marar uscat

boabe de piper

câteva foi de dafin

Pentru zeama:

1.700 l apa

400 ml otet 

3 linguri sare pentru muraturi

200 g zahar

Mai avem nevoie de borcane cu capac. 

Eu am avut un borcan de 3 litri si unul de 1.700 litri.

Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele:

Am spalat ardeii, conopida si gogonelele.

Am scos cotorul ardeilor,cu grija sa nu se rupa.

Conopida am desfacut-o în buchetele pe care sa le pot pune în ardei.

Am umplut ardeii cu conopida.

Morcovul l-am curatat si l-am taiat rondele.

Gogonelele le-am taiat în sferturi.

Pe fundul borcanelor am asezat marar si cimbru, apoi am asezat ardeii, gogonelele, alternând printre ele si rondelele de morcovi si hreanul.

La urma am pus boabele de mustar si de piper si foile de dafin.

Pentru zeama am fiert toate ingredientele si apoi am turnat-o fierbinte în borcane.

Inainte de a face acest lucru,am pus borcanul într-o cratita metalica, astfel borcanul nu va crapa.

Se poate pune si un cutit cu lama metalica sub borcan.

Am închis borcanele si apoi le-am acoperit cu o patura pâna a doua zi.

In functie de cantitatea de ingrediente folosita,s-ar putea sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina zeama.

Poftă bună !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Constelatialeu 1

29.11.2015, 16:13

Nu mai am greturi..

miki_a 1

30.11.2015, 14:51

Si noua ne plac nespus de mult muraturile, mai ales cele asortate!

Gicuta 1

03.12.2015, 09:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogonele murate